Explore what happens
if you don’t know what’s going to happen

Stroomt het op dit moment niet in je leven? Voel je dat er iets niet klopt en knaagt dit aan je? Overstemt het lawaai in je hoofd de zachte fluisterstem in jezelf? Heb je al veel ‘gedaan’ om tot antwoorden of oplossingen te komen, maar voelen die manieren vooral alsof je iets moet fixen aan jezelf?

Om heel eerlijk te zijn, dit dacht ik ook toen ik voor het eerst vastliep tijdens het voortgezet onderwijs en daarna tijdens mijn twee burn-outs.  Ik voelde me anders dan anderen, niet in staat mee te doen met wat voor anderen heel normaal leek. Ik dacht dat ik iets aan mezelf moest veranderen, dat er iets mis was met mij. Maar ik kwam erachter dat ik oké ben. Meer dan oké ben. En dat juist alles van mezelf omarmen en op mijn innerlijke kompas varen lichtheid en rust bracht. Ik hoefde de antwoorden niet meer buiten mezelf te zoeken; ik herstelde het contact met mijn lichaam, richtte ruimte in mijn leven in voor stilte en de antwoorden kwamen als vanzelf. Ik hoefde mijn gedachten en emoties niet meer aan te kant te schuiven. Ik mocht ze zien voor wat ze zijn, toelaten en de ruimte geven. Toen pas kon ik vol-ledig leven. 

Vol-ledig leven

Hoe zou het voor jou zijn als je niks hoeft te veranderen, als je niks hoeft te bereiken, al je niks van buiten opgelegds moet zijn? Hoe zou het zijn als je de controle over het leven meer kunt loslaten, het leven neemt zoals het komt, het ervaart zoals het is en kunt meebewegen op de golven?

Heb jij het lef om niet alleen het geplaveide, ogenschijnlijk controleerbare leven te leiden? Er is namelijk meer dan dat. Dat weet jij, dat voel jij. Het roept naar je. Jij bent hier om een diepgaand, echt en waarachtig leven te leiden. Al het leven omarmend.

Als jij het voelt, als jij die roep hoort, mag je er naar luisteren. Echt waar.

Vol-ledig leven therapeutische coaching

In mijn therapeutische coaching werk ik met de natuur, lichaamsgerichte bewustzijnsoefeningen en vrij bewegen. Je leert om te gaan met niet-weten en luisteren naar je lichaam. Ik luister onbevooroordeeld, stel diepgaande vragen, neem waar en ben jouw spiegel in wat ik zie en hoor bij jou. Hierdoor leer je er onbevooroordeeld voor jezelf te zijn.

Hierdoor ontmoet je (weer) de innerlijke beweging naar overgave, vertrouwen en verandering. Je voelt hoe het leven zich ontvouwt en alles wat jij nodig hebt dient zich hierbij aan op het juiste moment. Je voelt je weer vrij om voluit te leven. Bewuster, lichter, met vreugde en plezier!

Je leert te zijn met wat er is, in het hier en nu, om je over te geven aan de vol-ledigheid van het leven en van daaruit in beweging te komen richting je verlangen. Ik leer je om alle wijsheid uit jezelf te halen, om naar je lichaam te luisteren en op je intuïtie te vertrouwen.

Therapeutische coaching voor jou als jij:

 • je nu te veel door je hoofd en angsten laat leiden. Daar ben je je bewust van en toch val je steeds terug op vastlopen in je hoofd. Dat blokkeert je. Terwijl je vanuit je intuïtie en gevoel wil leven. Je voelt ook dat er meer in jou zit dan er nu uitkomt.
 • belangrijke keuze(s) moet of wil maken en daar bewust mee om wil gaan.
 • levensomstandigheden ervaart die vragen om een pas op de plaats en tijd en aandacht voor jezelf zoals:
  • Overspannenheid of burn-out
  • Een gevoel van vastzitten
  • Veranderingen waardoor je rouw ervaart zoals verandering of verlies van werk, partner, woonsituatie, gezondheid, etc.
  • (Chronische) ziekte
 • en als je het verlangen voelt diepgaand, echt en lichter te leven. Met aandacht voor wat essentieel is. Waar het leven ècht over gaat. En bereid bent om jouw ongerepte natuur, jouw kern, weer een plek te geven in je leven.

Inhoud therapeutische coaching

 • Gratis telefonisch intakegesprek
 • Eerste sessie van 2 uur in de natuur van Schiedam / Midden-Delfland
 • Daarna 4 sessies van 1,5 uur in de natuur en/of online (extra sessies mogelijk in overleg)

525 euro (voor ondernemers exclusief btw)
betalen per sessie of in 3 termijnen is mogelijk

Reviews

Veelgestelde vragen

Ja, natuurlijk vind je het spannend! Je staat op het punt iets nieuws te gaan doen en te kiezen voor verdere persoonlijke groei. Als dit om een investering in  nieuwe wandelschoenen zou gaan, dan zou het niet zo spannend aanvoelen toch? Een paar wandelschoenen heb je namelijk misschien al en anders wel een paar ‘normale’ schoenen. En daar zit hem het verschil. Schoenen kopen is bekend, niet nieuw. Je staat op het punt te investeren omdat je ergens naar verlangt, iets wil veranderen of onderzoeken of behoefte hebt aan iets dat er nu nog niet is of wat je nu nog niet ervaart. Iets nieuws, daar komt altijd een spannend gevoel bij kijken. Maar daar laat jij je niet door tegenhouden toch?

Een investering doen en zeker ook investeren in jezelf is altijd spannend. Je gaat ook echt met jezelf aan de slag, naar jezelf kijken. Misschien is dat nog wel het meest spannende. Maar daar doe je het juist ook voor. Omdat het tijd is voor verandering.

Door deze investering te doen, investeer je in je persoonlijke groei. Dat is super stoer en moedig van jezelf en natuurlijk mag je daarin investeren. Ik ben trouwens niet degene van wie je toestemming nodig hebt. Misschien kun je de vraag aan jezelf stellen?

Tip: coaching valt onder scholing en kun je daarom als studiekosten aftrekken voor de inkomstenbelasting.

Mijn therapeutische natuurcoaching is gebaseerd op de visie dat alles met alles verbonden is. Wij mensen zijn onderdeel van het geheel en zijn zelf ook natuur. Natuur heeft haar eigen natuurwetten- en wijsheden en jij dus ook. Tijdens een therapeutische natuurcoachsessie komen jouw wijsheden, inzichten en antwoorden vanzelf omhoog doordat we afstemmen op de natuur om ons heen, die als spiegel werkt voor wat er in jou leeft. Dit komt onder andere tot uiting in oefeningen die we doen zoals het werken met metaforen en symboliek.

Therapeutische natuurcoaching is een duurzame manier van coaching. Je leert om de antwoorden die je zoekt zelf te ontdekken. Niet door hard te werken, maar door de kracht van stilte te ervaren, naar je lichaam te leren luisteren en durven te vertrouwen op je intuïtie/gevoel. Je leert hierdoor jezelf te helpen. Van dat wat je leert tijdens dit, heb je de rest van je leven profijt. Ook omdat je zicht krijgt op wat er nu bij je blokkeert en eventuele weerstand. Die blokkades en weerstand ga je vast nog vaker tegenkomen, dan kan je maar beter leren je er niet door tegen te laten houden.

Verder ben ik ervan overtuigd dat iedere stap begint met stilstaan. Zonder eerst stil te staan bij dat wat er nu blokkeert en eventuele weerstand daarop, kun je niet natuurlijk en duurzaam verder bewegen. En om goed te zien en voelen waar je naar verlangt, wat je nodig hebt of wat je wil veranderen, is het nodig om eerst stil te worden en stil te staan.

Nee. Uit eigen ervaring en door de persoonlijke processen van eerdere klanten weet ik dat voor een duurzame verandering tijd nodig is. Mijn therapeutische coaching is rijk en vol-ledig en vormt een samenhangend geheel. Ongeveer om de twee weken hebben we een sessie samen.

Ja, natuurlijk kun je dit zelf. Daar ben je eigen-wijs genoeg voor. Daarmee bedoel ik: dat wat je gaat ontdekken tijdens de therapeutische coaching, komt uit jouzelf. Alleen, je leest dit niet zonder reden. Naar jezelf kijken, werkelijk eerlijk naar jezelf kijken, vraagt moed, is soms waanzinnig leuk en fijn en soms doodeng en vermoeiend. Soms wil je dat iemand met je meeloopt, rake vragen stelt en je een spiegel voorhoudt zodat je eerlijk met jezelf kunt zijn. En je verlangt ernaar je gesteund en begrepen te voelen. Ik begeleid jou vanuit liefde en zonder oordeel en leer je weer in contact te komen met je ongerepte natuur.

Scroll naar boven