2-daagse individuele coachretraite

Geef jezelf stilte en de natuur als spiegel, verdieping en zingeving 

De eerste dag van de 2-daagse individuele coachretraite staat in het teken van zakken in de stilte en bestaat uit yoga, wandelen en stil zijn. Door die stilte ontstaat er ruimte om te voelen hoe het écht met je gaat en om naar boven te laten komen wat gezien wil worden en wat aandacht nodig heeft. De tweede dag is er alle tijd en ruimte om met behulp van de natuur als spiegel een vraagstuk of thema onder de loep te nemen. Iets wat nu speelt in je leven, wat je aandacht wil geven.


Review Mariella

Mariella Vink schreef een blog over haar ervaring tijdens de stilteretraite die ze eind juni 2022 bij mij volgde die uiteindelijk een individuele coachretraite werd.

Deze week heb ik een heel veel stille tijd gehad, maar ook momenten om samen met Rianne mijn proces dieper te onderzoeken door middel van natuurcoaching en opstellingen. Precies wat ik nodig had. 1,5 dag in volledige stilte was voor mij voldoende om zichtbaar te maken wat ik mocht aankijken. Om echt bloot te leggen welk patroon in mijn leven aandacht vraagt. Om vervolgens met de natuur als spiegel puzzelstukje na puzzelstukje mijn thema verder te onderzoeken. Waardoor alles op zijn plek viel.

Na verloop van tijd ga je telkens meer zakken in die stilte en verschuift er iets. Je bent niet meer zo aan het zoeken en de stilte wordt meer en meer comfortabel. De mist trekt op en je beweegt van denken naar voelen en ervaren. Dat is het moment waarop het echt leuk wordt. Je wordt ontvankelijker voor de mooie natuur, je krijgt inspiratie en alles wordt glashelder.”

Hier lees je de gehele blog die Mariella naar aanleiding van haar ervaring schreef.

Review Marianne
“In een bedding van stilte, prachtige omgeving, afgedaald naar wie ik ben. Begeleid door Rianne, de rustige intake, de 36 uur stilte, de yoga, stiltewandeling zijn als in een droom voorbij gegaan. De yoga/meditatie om nog dichter bij mijn eigen kern, vraag en beleving te komen. De meditatie op maandagavond met de visualisatie heeft veel inzichten gegeven en me gesterkt, vertrouwen gegeven en me losgemaakt van een verband waar ik me al jaren in bevond. 

Uiteindelijk is de essentie dat ik op een kruispunt in mijn leven sta, de liefde in mijn nabijheid voel en mag ervaren van mezelf en anderen. 

Ik had nooit gedacht dat de coaching zo’n uitwerking zou hebben. Ik voel me opgetild uit de zwaarte van de afgelopen jaren.”

Voel je dat een 2-daagse individuele coachretraite iets voor jou is? Neem dan contact met mij op en meld je aan.

Laat maar toe dat het stil is

Woorden 

willen

overtuigen,

be-grijpen.

Stilte

laat los.

Laat toe

dat het

stil is,

heel stil.

 

~ Miek Pot

2-daagse individuele coachretraite:

 • data in overleg
 • 450 euro (voor ondernemers exclusief btw)
  • Dit is inclusief 
   • een telefonisch kennismakingsgesprek
   • 1 op 1 begeleiding de stilte in en uit
   • Individuele natuurcoaching
   • liefdevolle en natuurlijke individuele begeleiding door Rianne
   • Thee en wat lekkers
   • praktische informatie over de 2-daagse die je van tevoren ontvangt
   • een handige paklijst met benodigdheden voor de retraite
   • een stilte inspiratie schriftje
  • Dit is exclusief accommodatie en maaltijden
 • Locatie: Midden-Delfland of Broekpolder.

 • Aanmeldings- en annuleringsvoorwaarden:
  • Na aanmelding ontvang je een factuur
  • Tot 1 maand van tevoren kun je kosteloos annuleren met aftrek van 50 euro administratiekosten.
  • Bij annulering vanaf 1 maand van tevoren ontvang je geen geld terug (uitzonderingssituaties daargelaten, individueel te beoordelen).“Do not feel you need to fill the silences;
rather, allow the sound to evoke silence, to remind you of the way silence is humming with peaceful aliveness.”
- Lorin Roche

IMG
IMG

Reviews

Over mij

Stilte, yoga en de natuur zijn mijn grootste inspiratiebronnen. Na twee burn-outs voelde ik dat er iets anders nodig was: een verandering van binnenuit. Stilte, de natuur en yoga hebben mij dat gebracht en doen dat nog steeds. Zowel voor mezelf als voor de mensen die ik 1 op 1 of in groepen begeleid met coaching, stiltewandelingen en yoga.

Ik vertrouw volledig op mijn intuitie en volg mijn hart. Zo brengt mij dat in 2022 voor 3 maanden naar Schiermonnikoog om daar de liefde voor stilte, het eiland en het leven te delen.

Ik ben opgeleid tot yogadocent (Samsara) en natuurcoach Innersteps), maar ben bovenal mens.

Wat anderen over mij zeggen:

“Elke keer weer ervaar ik jouw begeleiding als liefdevol, passend en kalm. En persoonlijk!” ~Evelien Buijnsters

“Fijn, betrokken, ik voelde me gezien.” ~ Simone van Dijk

“Ik vind het fijn dat je me het gevoel geeft dat ik er echt volledig mag zijn zoals ik ben en dat je me ziet. Zonder het teveel te willen dragen ofzo, ik weet niet goed hoe ik dat moet omschrijven. Dat het evengoed luchtig voelt en ruim ook al is het soms zwaar voor me.” ~Margot Blom

“Rianne neemt op zo’n manier de leiding zonder dat dat een groot verschil maakt tussen haar en de deelnemers.”~Annemieke Rodenburg

“Rianne is aanwezig op de juiste momenten en ook afwezig op de juiste momenten. Ze heeft ons helemaal ons eigen proces laten bewandelen.” ~Mariella Vink

unnamed

Aanmelden

Aanmelden kan door het contactformulier hiernaast in te vullen en aan te geven of je al specifieke data of een periode in gedachten hebt. 

Heb je nog vragen? Mail of bel me dan gerust.

Rianne Collignon
t. 06 465 98 996
e. rianne@riannecollignon.nl

Veelgestelde vragen

Stilte IS.

Stilte is er altijd. Net als dat de blauwe lucht er altijd is, ook achter de wolken.

Omdat we snel geneigd zijn ons voornamelijk bezig te houden met en te richten op de ruis van het leven, vergeten we de stilte.

Maar de stilte vergeet ons niet.

De stilte is er altijd en wacht rustig af, klaar om ons weer te verwelkomen als we er klaar voor zijn.

Stil zijn en in stilte zijn kan je helpen stil te staan bij wezenlijke vragen. Daarnaast kan in stilte zijn je helpen contact te maken met het ervaren van een bedding van rust en ruimte in je leven. De bedding die er eigenlijk altijd al was en waar je in stilte weer contact mee kunt maken. Daarom is in stilte en in de natuur verblijven en de overgang maken van doen naar Zijn enorm waardevol, verdiepend, verrijkend en verhelderend voor je leven.

De stilte laat zich het beste horen, voelen en ervaren door niet(s) te doen. Geen ‘afleiding’ zoeken in de vorm van telefoon, tijdschriften of boeken lezen of lange journaling sessies met jezelf.

Maar stilte is niet streng of hard. Stilte is uitnodigend. Het enige dat je hoeft te leren is de uitnodiging durven aannemen.

Mijn retraites zijn gebaseerd op de visie dat alles met alles verbonden is. Wij mensen zijn onderdeel van het geheel en zijn zelf ook natuur. Natuur heeft haar eigen natuurwetten- en wijsheden en jij dus ook. Tijdens een stilteretraite komen jouw wijsheden, inzichten en antwoorden vanzelf omhoog doordat je ruimte schept zodat je kunt ontvangen.

Je stemt je af op de natuur en stilte, die als spiegel werken voor wat er in jou leeft. 

Verder ben ik ervan overtuigd dat iedere stap begint met stilstaan. Zonder eerst stil te staan bij dat wat er nu blokkeert en eventuele weerstand daarop, kun je niet natuurlijk en duurzaam verder bewegen. En om goed te zien en voelen waar je naar verlangt, wat je nodig hebt of wat je wil veranderen, is het nodig om eerst stil te worden en stil te staan.

Stilte is niet iets strengs. Stilte is uitnodigend en verwelkomt. Het is dus niet verboden om uberhaupt iets te zeggen 😉 Maar je kiest er wel bewust voor om de stilte in te gaan. Op de eerste avond is er een sharing circle om te delen wat je motivatie voor deelname is en elkaars stemmen te horen 🙂 Daarna maken we gezamenlijk de overgang naar de stilte. Rianne begeleid je hierin. Op de laatste ochtend komen we opnieuw samen in een sharing circle om ervaringen te delen en af te sluiten.

Stilte laat zich het beste horen, voelen en ervaren door niet(s) te doen. Geen ‘afleiding’ zoeken in de vorm van telefoon, boeken, muziek of internet. Ook doelen kunnen een afleiding zijn. Je mag ze loslaten. Op die manier geef je de stilte en jezelf meer ruimte en komen inzichten en inspiratie  als vanzelf naar je toe.

Soms zak je makkelijk de stilte in, soms vliegt de stilte je aan. Ook dat wordt door de stilte gedragen en kun je laten gebeuren. Maar op momenten dat je vastzit, kan een gesprek wat meer lucht, verheldering en ruimte scheppen. Daarom is het altijd mogelijk een gesprek te hebben met Rianne.

We zijn niet alleen op het eiland en we zijn buiten. Onderweg komen we andere mensen tegen die wellicht gedag zeggen. Je kunt zelf kiezen hoe je hiermee om wilt gaan. Op de eerste avond van de retraite deel ik meer over hoe je hier mee om kunt gaan.

Tijdens deze retraites ontdek je dat ogenschijnlijke tegenstellingen (retraite en dagelijks leven, stilte en geluid) verbonden met elkaar zijn en één geheel vormen.

Ik vind het de hoogste tijd dat dat wat geleerd en ervaren wordt tijdens retraites geintegreerd wordt met het dagelijks leven. Vaak trek je je tijdens een retraite terug uit de ‘normale, dagelijkse’ wereld. Dit is prachtig, heerlijk en weldadig. Wat ik echter mis en belangrijk vind, is de verbinding naar en met het leven van na de retraite. De integratie. Want dat wat je zo fijn vond tijdens de retraite, wat blijft daarvan over daarna? Vaak verwaterd het en voelt het alsof je na een tijdje weer een nieuwe retraite nodig hebt. Er is ook niets mis met meerdere retraites volgen. Wat mijn drijfveer is, is het verschil tussen dagelijks leven en retraite kleiner maken. En je laten stilstaan bij wat het verschil tussen die twee voor jou is. Waarom maken we daar eigenlijk onderscheid tussen? Hierdoor neem je na afloop van de retraite een stuk retraite mee je dagelijks leven in. Dat verrijkt je leven.

Je mag dus zelf je eigen accommodatie naar keuze uitkiezen en ook zelf bepalen wat je kookt*. Ik weet hoe enorm fijn het is als je ontzorgd wordt en als er voor je gekookt wordt. Maar dat gebeurt dus niet tijdens deze retraite. Bij deze retraite houdt de retraite niet op wanneer je naar huis gaat.

*Een keer uit eten gaan of eten bestellen kan uiteraard ook wanneer je je daar prettig bij voelt en daarbij contact kunt blijven houden met een houding van innerlijke stilte of daarmee wil oefenen. Uit eigen ervaring kan ik je vertellen dat dat de stilte niet hoeft te doorbreken. Op het moment zelf voel je wel of je daar klaar voor bent of niet.

Stilte verwelkomt iedereen, met en zonder ervaring. Ik begeleid je de stilte in en geef je oefeningen en tips om in stilte te Zijn. Het enige dat je nodig hebt is een verlangen en de moed de stilte in te gaan. Volgens mij zit dat bij jou wel goed, anders zou je hier niet zijn, toch? ; )

We wandelen ongeveer 3 a 4 uur per dag. In een rustig tempo met meditatieve oefeningen en rustmomenten onderweg. 

Het wandelen tijdens deze retraite is niet doelgericht en competitief en we dragen geen zware rugzakken. Het gaat meer om in elke stap aankomen waar je bent en het genieten van het wandelen en de stilte. Het is een verkenning van je innerlijke natuur en verbinding met de natuur om je heen.

We verblijven op een plek die altijd verwelkomt: buiten in de natuur.

In de aanloop naar de retraite ontvang je informatie over de plek waar we afspreken en het programma.

Ja, natuurlijk, dat begrijp ik. Stilte kan ook best wel een beetje spannend zijn. Maar daar laat jij je niet door tegenhouden toch? 😉

Door stilte toe te laten, voel je hoe het werkelijk met je gaat en wordt hoorbaar, zichtbaar, voelbaar wat er werkelijk toe doet. Dat is nou juist zo waardevol en leerzaam. Zeker als je een open, nieuwsgierige houding aanneemt en de controle durft los te laten. Dan kun je in stilte juist ook enorme vreugde, verwondering en lichtheid ervaren.  

Zeker in het begin kan stilte ongemakkelijk voelen. En juíst in dit ongemak zit de ruimte naar meer verbinding met de stilte, natuur en vooral met jezelf. Ruimte doordat je niets weg hoeft te duwen, niets vast hoeft te houden, niets hoeft te veranderen, maar alles laat zijn zoals het is. Tijdens de retraite heb je alle ruimte en tijd om in de stilte te zakken.

Ja, natuurlijk kun je dit zelf. Daar ben je eigen-wijs genoeg voor, toch? 😉 Daarmee bedoel ik: dat wat je gaat ontdekken, tegenkomen en ervaren tijdens de coachretraite, komt uit jou zelf. Je bent alleen niet zonder reden op deze pagina. De stilte ingaan en dan ervaren wat er opkomt, vraagt moed, is soms waanzinnig fijn, ontspannend en verbindend en soms doodeng en vermoeiend. Soms wil je dat iemand je begeleid, rake vragen stelt en je een spiegel voorhoudt zodat je eerlijk met jezelf kunt zijn. En je verlangt ernaar je gesteund en begrepen te voelen. Er is  alle ruimte voor  persoonlijke begeleiding.

Waar je wil verblijven hangt uiteraard af van je persoonlijke voorkeur. Na aanmelding ontvang je tips voor accomodatie in de buurt van Midden-Delfland of de Broekpolder.

Vorige slide
Volgende slide

Vol-ledig leven

ontdek de ongerepte natuur in jezelf

Scroll naar boven